Joost Zwagerman

Joost Zwagerman (1970) heeft verschillende opleidingen, trajecten en omzwervingen over de wereld gevolgd voordat hij uiteindelijk zijn plek vond in het staal.

In de 15 jaar als zelfstandig ondernemer(staalvormgever) zijn er constant verbintenissen geweest met (monumentale) beeldende kunst. In de eerste jaren maakte Joost van reststaal uiteenlopende meubelen o.a voor gerenomeerde meubelboulevards.

Door de verschillende samenwerkingsprojecten met diverse kunstenaars groeide de passie verder en begon ook meer de abstractie plaats te vinden in zijn werk, hoofdzakelijk drie-dimensionaal en het liefst groot in afmeting.

In 2009 werd een enorme fabriekshal eigendom waardoor eerder onmogelijke maatvoeringen nu relatief eenvoudig waren te volbrengen.

Het creëren van beelden van corten-, roestvast- en verzinkt staal boeit hem zo dat ,naast zijn core-business van staalvormgeving, de invulling als beeldend kunstenaar meer terrein wint en dit wordt zeker sterk aangewakkerd door de aanvragen voor nieuw werk en uitnodigingen om in vooraanstaande beeldentuinen te komen exposeren.

Zijn professionaliteit komt tot uitdrukking in de lijst met exposities en opdrachten van particuliere kunstliefhebbers, semi-particuliere instellingen zoals woningbouwverenigingen, omroepverenigingen en stichtingen, overheidsinstellingen als gemeenten, internationaal opererende bouw- en investeringsondernemingen, reclamebureaus en inkoopcombinaties.

Aansprekende opdrachtgevers zijn onder anderen: TerGooi ziekenhuis Hilversum, Talpa Media, de Meijetuin, Walt Disney, Nijhof Baarn, Eijerkamp Zutphen.

/